Pet razloga zašto koristiti proizvode s Arganovim Uljem

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

Argan, u svijetu poznat i kao tekuće zlato, potječe iz Maroka gdje se i dan danas proizvodi na tradicionalan način. Plod argana razbija se kamenom, potom se jezgra ploda melje, i na kraju se samljevena smijesa gnječi  rukama i cijedi sve dok se ne dobije ulje.

Arganovo ulje najčešće se koristi kao ovlaživač jer hidratizira i omekšava kožu. Sa svojom visokom koncentracijom vitamina E i masnih kiselina, arganovo ulje idealan je sastojak koji koži daje prirodni poticaj. Lako se upija, nije masno i ne nadražuje, što ga čini  dobrim prirodnim ovlaživačem. Vitamin E i masne kiseline su izvrsni za oštećenu kožu i opskrbu hranjivim tvarima koje će spriječiti daljnje isušivanje i iritaciju.

Arganovo ulje sadrži sastojke koji smiruju kožu. Njegov antioksidativni učinak ga čini idealnim sastojkom proizvoda protiv starenja kože. Vraća koži elastičnost i čini ju mekšom. Antioksidansi u arganovom ulju općenito su korisni za liječenje kože koja je nadražena, oštećena ili čak opečena.

Nakon tretmana s ovim 100% prirodnim sastojkom, vaša koža biva nahranjena, kosa i tjeme naočigled zdraviji i sjajniji, nokti jači, a usne mekane.

Izdvojili smo 5 učinaka argana s obzirom na kojim dijelovima tijela se primjenjuju.

  • Ruke i stopala

Arganovo ulje ima blagotvoran učinak na kožu ruku, osobito na kožicu oko nokta i nokte. Rješava probleme ispucalih peta zbog iznenađujuće dobrih regenerativnih sposobnosti.

  • Kosa

Šamponi i regeneratoti s arganovim uljem daju odličane rezultate kod ispucalih vrhova i problema suhe kose. Obnavljaju kosu i vraćaju joj sjaj. Arganovo ulje može se nanijeti direktno na cijelu kosu dok je još vlažna ili se samo na suhe krajeve nakon što se kosa osuši.

  • Tjeme

Ako imate suho vlasište nanesite malo arganovog ulja na komad vate i utapkajte na vlasište. Ako ste to učinili prije spavanja, dati ćete ulju dovoljno vremena da hidratizira vlasište prije nego operete kosu ujutro. Za bolje rezultate preporuča se koristiti šampone sa arganovim uljem.

  • Lice

Dnevne i noćne kreme na bazi arganovog ulja lako se upijaju i ne ostavljaju kožu masnom. Ulje je bogato vitaminom E i masnim kiselinama koji su izvrsni za oštećenu kožu i opskrbu hranjivim tvarima koje će spriječiti daljnje isušivanje i iritaciju.
Osim što pomlađuje stanice kože, također usporava starenje kože i nastanak bora.

  • Tijelo

Arganovo ulje je odlično za hidrataciju cijelog tijela primjenjujući ga upravo onako kao što biste koristili losion za tijelo ili kremu. Za najbolje rezultate hidratacije najbolje je nanijeti ulje odmah nakon tuširanja.

2017-12-06T10:41:30+01:00