Piling lica i tijela

Piling kreme su odličan primjer njege tijela. Istovremeno čiste kožu i pružaju joj laganu masažu čime poboljšavaju cirkulaciju krvi kroz tijelo.

Neovisno o tipu kože, nakon kreme za blagi piling svaka će koža prodisati. Eliminacijom mrtvih stanica i nečistoća, na najbolji se način potiče prirodna regenerativna sposobnost kože. Ujedno se koža priprema kako bi daljnji kozmetički tretmani bili maksimalno učinkoviti. Piling za tijelo je dobar jer istovremeno čisti kožu i pruža joj laganu masažu čime poboljšava cirkulaciju krvi kroz tijelo.

Najbolji trenutak za napraviti piling  je vrijeme neposredno nakon tuširanja. Kada je koža dovoljno vlažna, lakše se skidaju rožnate stanice kože. U procesu pilinga trebalo bi izbjegavati grube pokrete, kako ne bi oštetili ili iziritirali kožu. Učinkovit je protiv uraslih dlačica nakon depilacije ili izjednačavanje tena nakon ljetne preplanulosti i ljuštenja kože.

Piling kreme sa sitnim granulama namijenjene su području lica, vrata i dekoltea. One sa srednjim granule dobre su za bedra, ruke i stražnjicu, a piling sa velike granulama koristi se na području grublje kože kao što je području laktova, koljena.