Prirodni mirisi u vašem domu

Eterična i mirisna ulja prirodni su aromatski spojevi koji se nalaze u sjemenkama, korama, stabljikama, korijenju, cvijeću i drugim dijelovima bilja. Eterična ulja su korištena tijekom povijesti u mnogim kulturama, zbog svojih ljekovitih i terapeutskih dobrobiti.  Dobivaju se iz sjemenki, kora, stabljika, korijena, cvijeta ili drugih dijelova biljke. Potrebna je velika količina biljnog materijala kako bi se dobila samo jedna kap te čiste, dragocjene, prirodne tekućine. Eterična ulja imaju poseban blagotvorni utjecaj na duševno stanje. Na neki način mogu povratiti narušenu emocionalnu ravnotežu. Neke kombinacije ulja imaju odlična osvježavajuća, stimulirajuća i opuštajuća svojstva.

Eterična ulja imaju široku primjenu; kao osvježivači prostora, u kupkama,u saunama, za masažu, u kozmetici, čak i u kulinarstvu. Kada se eterična ulja koriste kod njege tijela potrebno ih je razrijediti u nekom od nosivih biljnih ulja (bademovo, avokadovo, sojino,..).

Ima mnogo načina kako mirisom stvoriti poseban ugođaj u svom domu. Mirisna ulja svakako mogu pomoći u stvaranju odgovarajuće atmosfere. Ulja se koriste pojedinačno ili u kombinaciji. Savršeni su za večernje opuštanja i osvježavanje doma.